blog banner

Oefening de zijplank

Kijk niet naar beneden als je zakt, daarmee kun je je rug namelijk zwaar belasten. Als je naar beneden kijkt dan kan je rug gaan bollen. Je rug moet recht blijven en je core aangespannen.Kijk niet omhoog als je naar boven komt. Ook hiermee kun je je rug belasten doordat deze hol gaat staan.
Duw niet af vanaf de bal van je voet, maar vanaf je hakken.Doe de oefening gecontroleerd en op eigen tempo, zodat je geen pijntjes in je gewrichten voelt.

Wil jij een platte buik? Dan zal je meer moeten doen dan crunches of sit-ups, de welbekende buikspieroefeningen. Variatie is belangrijk, evenals het trainen van andere spiergroepen. Denk daarom aan versterkende oefeningen voor je hele core, zoals de zijplank. Hiermee train je niet alleen je (schuine) buikspieren, maar werk je ook aan een sterke en zelfverzekerde lichaamshouding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *