blog banner

Wat te doen bij spierpijn?

Ook voor deze oefening geldt dat een slechte uitvoering het resultaat beperkt. Let dus op de volgende aandachtspunten als je de superman doet.

Goede uitvoering:
Ga plat op de grond liggen (zoals voorbeeld Nelleke) óf neem plaats op handen en knieën.
Adem uit en steek je rechterarm en je linkerbeen uit.
Ga weer terug naar beginpositie.
Strek nu het andere been en arm uit.

Zorg voor een goede warming up. Deze is bedoeld om je hartslag en lichaamstemperatuur omhoog te brengen zodat je lichaam voorbereid is op het harde werk dat er gaat komen. Onze coaches verwerken altijd een warming up in hun trainingen.Nachtrust. Uit onderzoek is gebleken dat je meer last hebt van spierpijn als je te weinig slaapt. Nóg een reden om op tijd je bed op te zoeken en je lichaam de nodige rust te gunnen.
Veel water drinken zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je spieren worden afgevoerd. Kersensap is zelfs nog beter! Kersensap bevat namelijk antioxidanten, die een ontstekingsremmende werking hebben. Dus als je voor je training kersensap drinkt, heb je na je training minder spierpijn. Ook cranberry sap en zwarte bessensap helpen hierbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *